Logo MP Planning - Marcel PietersMP Planning

Marcel Pieters
telefoon: +31 (0)6 - 55 86 36 39
marcel@mppl.nl
Home
Over ons

Historie

Marcel Pieters (eigenaar van MP Planning) heeft zich na het volgen van de studie fijnmechanische techniek bekwaamd op het vakgebied projectplanning.

Na ruim 8 jaar ketelbouw (1990~1998) en petrochemie heeft Marcel (vanuit Primavera Nederland BV, het huidige Primaned) de centrale planning van de Projectorganisatie Betuweroute beheerd.
De overstap naar ProRail (2007) was klein. Hier is de basis gelegd van een Primavera projectendatabase met meer dan 2000 actieve projecten en meer dan 400 gebruikers.

Het overdragen van de opgedane kennis op het gebied van planning en risicomanagement is inmiddels aan de orde van de dag. Daarnaast heeft Marcel op verschillende vakgebieden volledige cursussen opgezet, les gegeven, tentamens opgesteld en aan afstudeerbegeleiding gedaan tot op het niveau van een master-opleiding.

In 2010 is Marcel zijn eigen onderneming gestart om als onafhankelijk consultant beter de belangen van de klant te kunnen behartigen.

Vanaf het begin heeft Marcel gestreeft naar integratie van planning met bestaande systemen, werkwijzen en gegevensbronnen in de organisaties.

Naast projectplanning is ook het analyseren, adviseren, risicomanagement, ontwikkelen standaarden,  rapporteren en instrueren een vast onderdeel van het dagelijkse werkpakket geworden.
LinkedIn: Mijn profiel

Voormalige werkplekken:
  - NEM Standard Fasel
  - Betuweroute
  - ProRail
  - ...

Planning software:
  - Gantt Project
  - Oracle Primavera P6 EPPM
  - ...

Kennis-sites:
  - Project Management Institute
  - PMBOK (Wikipedia)
  - ...